"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Christopher Moore - Totál szívás

2010. november 24. - Makranczos

Nem tudom miért, de újfent le kell írnom, hogy gyenge vagyok, és nem tudok ellenállni Moore-nak. Lassan 4 hónapja, hogy itt porosodott a polcomon a vámpír-trilógiájának második része, azonban a Vérszívó démonok annyira nem vágott földhöz, úgyhogy tényleg csak a leküzdhetetlen rajongásom miatt vettem a kezembe a Totál szívást.

Jody és Tommy már boldogan élhetik a vámpírlétüket. Persze ez túl szép lenne, ugyanis több problémát is felvet új életük. Meg kell oldaniuk a vérellátásukat, persze szigorúan éjszaka. Az ősvámpír alig várja, hogy kiszabaduljon bronzbörtönéből, és bosszút álljon. Tommy volt munkatársai főállású vámpírvadászokká válnak, oldalukon egy dühös, megalázott, kék (hehe) színű prostituálttal. Persze a rend őrei sem unatkoznak. Ez így már tényleg szívás.

Mennyire is szeretek kellemesen csalódni. Ahogy az elején említettem, az első rész után nem vártam sokat ettől a résztől, azonban minden várakozásomat felülmúlta. A történet ugyanúgy sokrétű, sokszereplős, mint általában az eddigi Moore könyvek.

A szereplők külön bekezdést érdemelnek. Nekem messze Jody a kedvencem. Tökös, szexi, vagány. Tommy tökéletesen életképtelelen lúzernek van megírva, de valahogy nagyon megkedveli az olvasó. A gonoszok, munkatársak inkább csak kretének, kevésbé kidolgozottak. Feltűnik ebben a részben egy igenis hangsúlyos szereplő, Abby, a goth- punk-rocker-EMO-s tini, és az ő homokos haverja, Jared. Abby eleinte engem irritált, azonban minél több szóhoz jut, annál inkább beindul a kiscsaj arca, és lenyom dumával mindenkit. Jared szimplán Tommy társa lehetne vesztesversenyben. El is felejtkeztem Chetről, a drabális macskáról, és a csöves gazdájáről, Williamről. Szerethetőek. A mellékszereplőket most nem boncolgatnám. Azonban egyet mégis. Akik olvasták a korábbi regényeket, egy igen találó, és vicces cameo szereplőt találhatnak.:)

Az egész könyvről elmondható, hogy Moore ismét nem spórol a groteszk, vulgáris, abszurd helyzetekkel, történésekkel, és főleg humorral. A poénok mellett Abbyn keresztül Moore beszól kb. a teljes mai tinitársadalomnak, a trendinek hitt agymenéseknek, legyen az öltözködés, hajszín, zene, ivási szokások, példaképek. Így kell ezt csinálni. Egy szebb új világban Moore trilógiájának sokkal ismertebbnek és népszerűbbnek kellene lennie, mint az Alkonyat...:) 

Beigazolódott, hogy nem véletlenül rajongok a szerzőért. Nem kérdés, hogy hamarosan beszerzem a trilógia -sajnos- zárórészét, a Csak egy harapást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr472471294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása