"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Christopher Moore - A leghülyébb angyal

2010. szeptember 10. - Makranczos

Christopher Moore-ral szemben elfogult vagyok. Negatív kritikák ide-oda, én akkor sem bírom ki, hogy ne olvassam el az összes művét. Már a Biff evangéliumában is szétröhögtem magam Raziel angyalon, így gondoltam nem lehet rossz egy teljes könyv az ő szereplésével.

Josh Barker, a 7 éves Pine Cove-i lakos egy este hazafelé sétálva meglátja, hogy egy balta áll ki a Télapó fejéből. A kisfiú nem akarja, hogy emiatt elmaradjon a karácsony. Szerencséjére pont arra jár Raziel angyal, hogy egy újabb csodát hajtson végre, így nem kérdés, hogy szellemi szintjéhez mérten mindent elkövet, hogy teljesítse a szomorú kisfiú kívánságát. Raziel ténykedése a boldog karácsony helyett alapjaiban rázza meg a békés kisváros lakóinak életét.

Nem tudom mitől tartottam. Christopher Moore számomra még mindig a legviccesebb író. Hihetetlen szereplőivel, abszurd történéseivel, lehengerlő, nyers, hétköznapi humorával nem tudok betelni. Ami átverős, az pont a cím, és Raziel szerepe. Jobb előre tudni, hogy bizony ő csak egy ritkán felbukkanó mellékszereplő. Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis megannyi vicces, abszurd "főszereplő" kap helyet a könyv hasábjain. Valamiért nekem mindig Moore állatszereplői a kedvenceim. A leghülyébb angyalban a legjobb fej Roberto, a Ray-ban napszemüveges denevér. Az író könyveiben eddig is mérhetelen káromkodás, nem éppen polkorrekt megjegyzés, angol-kisasszonyokat sértő hozzászólás volt jelen, azonban mintha ebben a kötetben erre méginkább rárakott volna egy lapáttal. Elhiszem, hogy van, akinek ez a vulgáris agymenés nagyon nem tetszik, de számomra a legtökéletesebb délutáni kikapcsolódás. Nem csak azért imádom a stílusát, és a könyveit, mert tele van káromkodásokkal (tény, hogy irtó vicces), meg ocsmány-groteszk poénokkal, hanem talán mert annyira emberközeli. Valljuk be, mindenki káromkodik, ki többet-ki kevesebbet, mindenkinek vannak fura gondolatai, nem beszélve a cselekedeteinkről. Ha saját magunkon pedig nem tudunk nevetni, akkor ott komoly problémák vannak, ami pedig semmiképpen sem Christopher Moore hibája.

Azt leszámítva, hogy nem Razielről szól a könyv, méltó helyet foglal el a könyvespolcomon. Szomorúan veszem tudomásul, hogy már csak egy kötet van hátra Moore itthon megjelent regényeiből. :(

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr802286414

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: vmware training london 2019.06.02. 20:16:29

Basshunter - Boten Anna - Retro-disco

Trackback: vmware training london 2019.04.17. 11:31:40

A HUNfoglalás sorozat nem áll le! Jön a Kékes Vertical! - OCR Magazin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása