"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Linda Castillo - Néma eskü

2010. március 10. - Makranczos

Újfent nem bírtam magammal, úgyhogy ajánlások nélkül, szimplán a megérzéseimre hagyatkozva, meg persze a fülszövegben leírtak alapján vásároltam meg a Néma esküt.

Painters Mill-ben látszólag idilli ohiói állapotok uralkodnak. A településen nagyszámú amish közösség él. Tizenhat évvel korábban brutálisan meggyilkoltak négy amish lányt, és az elkövetőt azóta sem találták meg. Kate Burkholdernek sikerült annak idején túlélnie a gyilkos támadását, de annak hatására otthagyta az amish családját és a közösséget, majd idővel a város rendőrfőnöke lett. Tizenhatévvel a gyerekkorát rombadöntő "élmények" után a településen hasonló gyilkosságsorozat kezdődik....

Linda Castillo jól ír. Ez nem vitás. Okosan fűzi fel az eseményeket. Újfent sikerült meglepődnöm a gyilkos kilétén. Ennyit a pozitívumokról, ugyanis több szempontból is csalódnom kellett. A történetleírás alapján azt hittem sok érdekességet meg fogok tudni az amish közösségről, azonban rá kellett jönnöm, hogy a wikipédián többet írnak róluk. Pedig mekkora plusz is lett volna. Oké, legyen, ha már nem kapok kis plusz műveltséget, akkor legalább egy filmszerű élményt szeretnék. Nekem valahogy a karakterek kidolgozása nem jött át. Valahogy túl sablonos volt mindenki. Ennek köszönhetően igazán aggódni, izgulni sem tudtam túlzottan senkiért, nemhogy azonosulni bárkivel is. Pedig szerintem ez alapvető kritériuma a krimiknek, meg mindennek amiben emberek szerepelnek...

Mindent összevetve nálam egy közepeske. Nem hinném, hogy a közeljövőben elő fogom venni, az ajánlásával meg szintén így vagyok.

A végére pedig csak egy kérdést tennék fel. Kinek a fejéből pattant ki, hogy a borítón lévő Linda Castillo felirat (rózsaszín) csodás színével lássa el a lapok szélét?? Hihetetlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr131830242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása