"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Dennis Lehane - Megszentelt életek

2010. március 03. - Makranczos

Ezúton kérném az általam mélyen tisztelt Agave kiadót, ha már egy könyv megjelenését kiírják egy fix időpontra, hálás lennék, ha az meg is jelenne akkor. Nem lettem volna ennyire türelmetlen, ha nem a legújabb Dennis Lehane fordításról lenne szó.

A Megszentelt életek a Kenzie-Gennaró sorozat harmadik darabja, melyben a két főhősnek egy haldokló milliárdos, bizonyos Trevor Stone eltűnt lányát kell felkutatniuk. A kezdeti érdekesség, hogy egy másik, korábban felbérelt nyomozó is a lány, Desiree sorsára jutott. A további történetleírás szerintem spoiler-veszélyes, úgyhogy hanyagolnám is.

Úgy érzem, Lehane-ben nem tudok csalódni. Az első oldalakon megragad, és az utolsó lapig nem ereszt. Rendkívül nyersek, lényegretörőek a párbeszédek, az események csak úgy robognak, az ember nem győz minden részletre odafigyelni. De a nagy rohanás ellenére, mégis tökéletes karakterábrázolást kapunk, szinte még most is látom magam előtt őket (Nekem messze Bubba a kedvencem). Nem annyira vérfagyasztó, mint a Sötétség, fogd meg a kezem; és nem annyira filozofálgatós, mint az Egy pohárral a háború előtt, de úgy gondolom, hasonlóan fajsúlyos morális, erkölcsi problémákról szól. Nevesítve a dolgokat: pénzvilágról, és annak életeket befolyásoló erejéről, korrupcióról, harmadik világról, hitről, tisztességről. És talán nem árulok el nagy titkot, hogy a két detektív egymás iránti érzelmei is előrébbhaladnak.:)

Ha valaki szeretné a sorozat korábbi köteteit is olvasni, mindenképpen az elsőtől kezdje, ugyanis a későbbi epizódok utalnak (leírják)  az előző rész csattanójára, meglehetősen rombolva az élményeket. Alig várom a következő részt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr1001807279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása