"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Patricia Cornwell - Különös kegyetlenséggel

2011. január 12. - Makranczos

Többen írtak már Cornwell Scarpetta-trilógiájáról, és mivel vérbeli, modern orvos-krimit még nem olvastam, így nagy örömmel konstatáltam, hogy ez a könyv is a karácsonyfa alatt van. Mivel már csak egy vizsgám volt, így kellő időt is szakíthattam rá.

Karácsony előtt néhány nappal Richmondban kivégzik Ronnie Joe Waddelt, akit egy tíz évvel korábbi brutális gyilkosság miatt ítéltek el. Dr. Kay Scarpetta, igazságügyi orvosszakértő boncolja fel a kivégzettet. Aznap este egy újabb holttestről érkeznek hírek: szemeteskonténernek támasztva találtak egy megcsonkított fiút. Scarpetta eleinte nem lát összefüggést a két eset között, idővel azonban rádöbben, hogy Waddel tíz évvel korábbi áldozatára hasonló testhelyzetben találtak rá. Napokkal később újabb rejtélyes gyilkosság történik. Az a kevés nyom, és bizonyíték pedig ahhoz az emberhez vezet, aki már semmiképpen sem követhette el a bűntényeket.

Amit a többi blogger már írt a könyvről, én csak ismételni tudom. Cornwell nagyon jól, párbeszéd és gondolkodásközpontú krimit írt. Az események kellően izgalmasak, és végig fenntartják az érdeklődést. Szinte minden második lapra jut egy új, és meglepő információ. Nagyon tetszett az orvosi vonal, érdeklődve olvastam a boncolás menetéről, és hogy milyen érdekes dolgok is derülnek ki az ember halála után. Azon már meg sem lepődtem, hogy az FBI-nak milyen jellegű nyomozati technikái vannak, amelyek gondolom azóta is csak fejlődnek. Szimpatikus volt Lucy, Scarpetta számítógépzseni unokahúga is, azonban néhol érződött, hogy talán csak azért került bele, hogy árnyalva legyen a doktornő munkamániája.:)

Igazándiból nem szeretnék kötekedni a könyvvel. Igenis tetszett, kikapcsolt, gondolkodásra serkentett, és esélyem sem volt rájönni a gyilkos kilétére. Ami a legnagyobb erénye azonban a regénynek, hogy trilógia, és nagy örömmel fogom a kezembe venni a következő két részt is. Valahogy fogadni mernék, hogy Scarpetta és valamelyik rendőrbácsi között mélyebb érzelmi szálak fognak kialakulni.:)

Csak nem bírom ki, hogy azért valamit szóvá tegyek. Ha valaki azt mondja nekem, hogy ez a borító szép, akkor falhoz megyek. Mit keres ott rajta az a nő? Kit akar megformálni? A szőke Scarpettat? Na ne már..

Ettől függetlenül hamarosan kezdem a második részt. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr322579217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása