"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Dennis Lehane - Egy pohárral a háború előtt

2009. december 14. - Makranczos

Lehane debütáló, és egyben a Kenzie-Gennaro sorozat nyitó darabja is a könyv. A történet szerint a két magánnyomozónak fel kell kutatni egy Jenna Angeline nevű fekete takarítónőt. A megbízóik pedig magas rangú politikusok. A nő felkutatása könnyen megy, azonban itt még korántsem fog véget érni a történet....

Már a történet leírásból lehet sejteni, hogy az író nem a thriller vonalat fogja erősíteni, hanem sima nyomozgatós krimit olvashatunk. Azonban ez így elég kevéske lenne. Lehane szerintem a későbbi könyveitől eltérően moralizál, filozofál, értékítél, ami nem kis plusz ízt ad a könyvnek. Szó van benne feketékről-fehérekről, korrupcióról, pedofíliáról, a nevelés fontosságáról, és annak hiányának következményeiről. Kevésbé pörgős mint a későbbi darabok, de legalább megismerhetjük az író magvasabb gondolatait is, ami ebben a műfajban nem túl általános, megszokott. 

Rendkívül erős kezdés egy rendkívül tehetséges írótól.

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr251595901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása