"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Dennis Lehane - Sötétség, fogd meg a kezem

2009. december 12. - Makranczos

A Vihar-sziget élményén felbuzdulva, elrohantam a következő Lehane könyvemért. Több ajánlást is olvasva esett a választás a Sötétség,fogd meg a kezemre. A Kenzie-Gennaro magánnyomozó páros sorozat második darabja. Elöljáróban anyit mondanék, hogy leesett az állam.

Kenzie és Gennaro elválallják egy jónevű pszichiáter fiának védelmét. Eközben szembe kell nézniük a bostoni ír maffiával, saját múltjuk árnyaival és persze egy sorozatgyilkossal.

Ami a Vihar-szigetben pszichothriller volt, itt kőkemény krimi, néhol már horrorisztikus történésekkel,  leírásokkal. Külön műfajban is tárgyalnám őket, ugyanis mindkettő szinte hibátlan a maga nemében. A Sötétségben több karaktert, mellékszereplőt ismerhetünk meg ,mindegyiket megfelelően kibontva, főleg Bubba-t. A Vihar-sziget számomra nyomasztóbb volt, azonban a Sötétség sokkal félelmetesebb. Talán csak az utolsó "összecsapás" lett vontatott, elcsépelt, de ez sem ront semmit az összképen.

A mű közel a tökéleteshez, ha mástnem a tökéletes kikapcsolódáshoz. Egyszerűen imádtam. Mindenkinek kötelező!

Valaki szóljon a kiadóknak, hogy még sok lefordítatlan, nálunk ki nem adott Lehane könyv található!

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr831592083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása