"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Dennis Lehane - Vihar-sziget

2009. november 22. - Makranczos

A 2010-ben mozikba kerülő - Martin Scorsese által rendezett - Shutter Island című film apropóján olvastam el Dennis Lehane krimijét.                                                 A történet szerint egy apró szigeten lévő elmegyógyintézetből megszökik egy beteg, bizonyos Rachel Solando. Az ő felkutatására érkezik meg Teddy Daniels és Chuck Aule rendőrbíró. A keresést egy hurrikán, és  megválaszolandó kérdések teszik nehézkessé. Na de ennyit a storyról.

Egyszerűen letehetetlen a könyv. 5 óra alatt végig is értem rajta. Érdemes is egyhuzamban elolvasni, ugyanis a slusszpoénnal lehetnek megértési problémák. Műfaja nem is krimi, inkább pszichothriller. Rendkívül feszesek, lényegretörőek a párbeszédek, és a szereplőkről is pont eleget tudunk meg. A Vihar-sziget egészére elmondható, hogy iszonyúan nyomasztó, magával ragadó és filmszerű. A krimik, a borzongás, és az emberi elme iránt érdeklődőknek csak ajánlani tudom. Leonardi Dicaprio-nak pedig fel van adva a lecke:)

Számomra alapmű lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr971544691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása