"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Donald James - Vadim

2010. január 20. - Makranczos

A Vadim trilógia záró kötete 2020-ban játszódik. Vadim Roy Rolkin, a murmanszki kormányzó, és egyben gyerekkori barátja felkérésére New Yorkba utazik, a helyi focicsapatba játékost szerződtetni. Eközben Oroszországban dúl a TBC járvány, és az USA-t elárasztó orosz bevándorlók tömegével nehéz mit kezdeni, főleg, hogy a tengerentúlon épp elnökválasztás van. Vadim hirtelen Ben Rushton, az Egységpárt jelöltje mellett találja magát, akinek a feleségét kell megvédeni. Az asszonyt azonban megölik, így Vadim nyomozni kezd a gyilkos után.

Donald James ezúttal inkább kevés témakörrel, de azokat jobban kibontva kápráztatott el. Megismerhetjük az USA elnökválasztását megelőző felfordulást, az amerikai média hatalmát, és a közvéleménykutatások lényegét is. A korábbi részekhez hasonlóan sok szereplőt ismerhetünk meg, azonban a Vadim-ban kb. mindenki gyanúsított lehet, egészen az utolsó oldalakig persze. Jó látni a három könyvben végbemenő személyiségfejlődést. Konsztantyin végképp szerethető, irigyelhető, igazi főhőssé válik. Oroszország pedig talán még emberközelibb lett számomra, a maga hideg-ridegségével.

Nekem mindhárom rész egyenértékű volt, és egyenként is, de főleg egymásután olvasva tökéletesek. Sajnálom, hogy nincs több rész. Nagyon is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr951688229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása