"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Daniel Keyes - Az ötödik Sally

2010. február 07. - Makranczos

Engedve barátaim motiválásának, beszereztem Az ötödik Sally-t...

Sally Porter az élet bizonyos szituációiban elveszti tudatát, majd amikor megához tér, rá kell jönnie, hogy az amnéziájának ideje alatt az élete nem állt meg, sőt, igenis tevékeny volt. Cselekedeteinek következtében férje elhagyta, a gyerekeit nem látogathatja... Dr. Ash pszichiáter szembesíti a ténnyel: ő a többszörösen hasadt személyiség esete. Sally jámbor félénk; Bella igazi heroista, tehetséges énekes és táncos; Nola művelt, olvasott, igazi művész; Derry maga a szeretet; Jinx pedig maga a harag és agresszivitás. Vajon sikerül-e az orvosnak "összehozni" a személyiségeket?

Nem hittem volna, hogy egy ilyen alapsztoriból élvezhető könyvet lehet írni. Amellett, hogy folyamatosan fenntartja az érdeklődést, egyszerre elmélyít az emberi elme csodálatos világába. A könyv talán legnagyobb erénye az öt különböző karakter bemutatása, és azok valódiságának érzete. Nagy általánosságnak tűnhet, de tényleg igaz lehet, hogy teljes, valódi személyiségnek lenni a legnehezebb, és belátni azt, hogy a teljességhez nemcsak a jó, hanem a rossz tulajdonságok is hozzátartoznak.

Az ilyen könyvekből az élvezeti értéke mellett, igen sokat tanulhat az ember. Így utólag belátom, sokkal kevesebb lennék ha kihagytam volna Daniel Keyes, mostmár kimondom: remekművét!

Ui.:Köszönöm Dorkának és Gabinak! 

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr911736666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása