"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Sophie McKenzie - Bennem megbízhatsz

2016. február 16. - Makranczos

A tavalyi év egyik legjobb könyve volt a Mióta meghaltál. A lehető legpozitívabb értelemben volt beteg a történet, amely egy hullámvasútként robogott végig az olvasón. Ilyen előzmények után akaratlanul is féltem a csalódástól, de semmi nem tántoríthatott el, hogy rohanjak a kasszához.

Egy csendes, szürke szombat délelőttön Livy holtan találja legjobb barátnőjét, Juliát, akihez a gyermekeivel együtt látogatóba érkezett. Jóllehet az összes bizonyíték öngyilkosságra utal, Livy képtelen elfogadni a hivatalos döntést, az emlékeiben élő Julia ugyanis harsány volt, szókimondó, élveteg, polgárpukkasztó és életigenlő, egyáltalán nem depressziós. Néhány gyanús körülmény miatt Livy kutakodni kezd, és váratlanul azzal a döbbenetes lehetőséggel szembesül, hogy Juliát ugyanaz a személy gyilkolta meg, aki tizennyolc évvel korábban Livy húgával is végzett. Miközben kétségbeesetten küzd, hogy megértse a múltbéli tragédiákat és összetartsa roskadozó házasságát, Livy a gyilkos nyomába ered, akiről gyanítja, hogy közeli kapcsolatban áll ővele és a családjával. De ha ez igaz, megbízhat-e még bárkiben? Például Julia eltitkolt szerelmében. Vagy akár saját szeretett férjében, aki talán többször is megcsalta, mint ahányat bevallott. Amikor pedig végül hajmeresztő, képtelen döntés elé állítják, azt is végig kell gondolnia: elég erős-e ahhoz, hogy önmagában megbízzon.

covers_368271.jpgAz írónő nem bízta a véletlenre a könyvet, ugyanazon sémára építette fel a Bennem megbízhatsz című kötetet, mint a megelőzőt. Szerencsére a recept nagyon is jó, tehát nem probléma, hogy a járt úton haladunk. Mások a szereplők, eltérő a konfliktus, és a kérdéskör, de szerencsére ugyanazon a magas színvonalon köti le a mezei olvasót.

Ami miatt nagyon tetszett a kötet, az bizony a paranoia mértéke, és a folyamatos kérdés megléte, hogy vajon ki is állhat a gyilkosság hátterében, már ha tényleg nem önmagával végzett Julia. :) Igyekeztem minden apró morzsára odafigyelni, de cselesen kikerült az írónő, így tényleg az utolsó oldalakig nem tudtam, hogy ki is lehet a cselszövő.

Akár csak a Mielőtt meghaltál-ban, vannak közbeékelt oldalak, amikor is beleláthatunk egy tébolyult eszme gondolataiba. Nem sikerült túl erősre írni a karaktert, de hát ne akarjak én se mindig egy Hannibal Lectert kapni. Érdekes kérdéseket találunk a bizalom témakörében. Őszintén szólva, nem irigyeltem Livyt, ugyanis a környezetében annyi démonnal kell megküzdenie, amelyekkel nem átlagos családanyák szoktak birokra kelni. Szerencsére talpra esett nő, akit aztán a történet előre haladásával nem féltünk, sőt, drukkolunk neki.

Igazából tökéletes kikapcsolódást nyújtott a könyv, másfél nap alatt ki is végeztem, azonban hiányzott az a plusz, ami a korábbi kötet utolsó oldalain szerepel. Nem állítom, hogy iparos munka, azonban a lélek elveszett belőle, és inkább a krimi szál lett erőteljesebb. Mindentől függetlenül szeretem az írónő munkásságát, és várom az újabb megjelenéseit.

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr18378890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása