"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

E. L. James - A sötét ötven árnyalata

Bejegyzés alcíme...

2013. január 29. - Makranczos

sötét.jpg(SPOILERES ÉS HELYENKÉNT VULGÁRISNAK TŰNŐ BEJEGYZÉS)

Ígéretemhez híven folytattam a könyvek könyvét, azt a valamit, amit minden nő kortól függetlenül olvas buszon, villamoson, HÉV-en, kocsiban. 40 millió eladott példány már csak jelent valamit. Na ne vicceljünk már!

A történtről. Ana és Christian felkel, reggelizik, majd dugnak. Megebédelnek és azt követően dugnak. Este megvacsoráznak, majd fürdés közben, vagy után dugnak. A fennmaradó időben vásárolnak ruhát, kocsit. Persze nem felejtenek el beszélgetni sem, főként arról, ki mennyire szereti a másikat, de Ana féltékeny is ám mindenre, még a helikopterre is. Christian szenved, hogy ne hagyják el, Ana is szenved, mert nem akarja elhagyni. Van ám igazi konfliktus is, például amikor Ana találkozni akar a barátaival, vagy Ötven árnyalat az excicájival. A valódi bonyodalom is pont az exalávetetteknek és egy szexhiányban szenvedő főnöknek köszönhető. A történet ezzel véget is ér.

A szereplők. Ana talán kreténebb mint az első részben, olyan, mintha visszafejlődne egy 15 éves lány szintjére. A legjobb arc mostmár az ő "belső istennője", aki egyszerre rúdugró, notórius pofavágó, és pénzhajhász ribanc. Szegény Christian sem találja magát, a szerelem elgyengíti, neki már csak a vonalzóval csapkodás marad. A barátok és rokonok a maguk 15 percüket sem kapták meg, főként beszélő biodíszletek. Az idős bejárónő legalább tud élni, szerintem titkon ő is be-be kukucskál a játszószobába. Az első részben kedveltem Taylort, az exkatonát, azonban itt már kiderül, hogy valójában Merle Mesterségem a halál című könyvének főszereplőjének, Rudolf Langnak a reinkarnációja.

A szexfejlődésről. A szürke ötven árnyalata után alaposan utánaolvastam a BDSM szubkultúra mibenlétének, de amit itt olvastam, az még csak nagymamáinkat sem készteti meglepődésre, nemhogy titkos buja vágyak felszínrehozatalára. Jó sok szex van (szigorúan gumiban), és persze kiapadhatatlan orgazmustenger. De hiába, két hét ismeretség után már csak a misszionárius póz marad. Kocsiban pedig csak akkor, ha Christian akarja, nem ám összefröcskölik a bőrt. Igazából két jelenet maradt meg bennem, mint érdekesség, amikor egy liftben többek mögött állva kettő (nem egy) ujjat Ana nunusába dugtak. A másik csúcspont, amikor Christián, vágyainak betetőzésére a kisujját! Ana popsijába helyezhette. Na ez az igazi szülinapi ajándék! :)

A recept. Vegyél egy figyelemfelkeltő címet, adj a történethez két szerencsétlen, sablonos figurát, öntsd le őket jó sok szexnek tűnő valamivel, és persze fűszerezd meg kis drámával, szerelemmel. Ebből pedig nem egy Barátok közt epizód rajzolódik ki, hanem E.L. James pénztárcájának térfogatbeli növekedése.

Komolyra véve a szót, szerintem az írónő paródiát írt. Nem akarom elhinni, hogy Ő ezt komolyan gondolja. Akik olvassák, higgyék azt, hogy ez egy vígjáték, és az egész egy álca. Így még élvezni is lehet. Többen kérdezték, miért is kínzom magam ezzel, a válaszom pedig még mindig az, hogy ismeretlenről nem illik rosszat mondani. El kell ismerni, mindenki erről beszél, ezt akarja olvasni, vagy jelenleg is olvassa. Már a betűk egymás mellett léte miatt könyvnek nevezem, olvasni pedig egyre jobban szeretek!

Hamarosan lezárul a trilógia, ha ugyan ilyen jól fog sikerülni a záró rész, lehet előveszem az Alkonyatot is.

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr195050699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása