"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Christopher Moore - Csak egy harapás

2011. január 23. - Makranczos

Nem volt kérdés, hogy a vizsgaidőszakot egy Moore regénnyel fejezem be. Engem ő tud a legjobban kikapcsolni. Biztos voltam benne, hogy a viszonylag gyengén indult vámpír-trilógiát a második rész színvonalán folytatja.

(Az eseményleírásom a könyv borítójához hasonlóan SPOILER gyanús, úgyhogy ha valaki el akarja olvasni az első két részt is, az ugorjon egy bekezdést!)

A Totál szívás végén Joddy-t és Tommy-t kis kegyencük, Abby, bronzba öntötte, ezzel biztosítva nekik a boldog életet. Abby álmai netovábbja még mindig a vámpírlét, persze amég ez nem következik be, jól elvan mangahajú szerelemmajmával, Foo Doggal. Azonban felbukkan egy nem várt probléma, méghozza Chet, a drabális, megborotvált macska, aki a fővámpír által vámpírmacska lett. Chet egyre nagyobb és hatalmasabb lesz, aki nem válogat az áldozatai között. Miután a cicus jószerivel San Francisco összes kóbor macskáját átváltoztatja, Abby-n a sor, hogy megoldja ezt az igazán szívás helyzetet.

Nem győzöm eleget leírni, Moore még mindig nagyon vicces. Ez az alapvetésem, és ezen nem is változtatott a Csak egy harapás. Azonban nem szeretnék átsiklani a könyv látványos hibáiról sem. Valahogy olyan érzésem volt, hogy ez a rész már tényleg csak a rajongóknak szólt. Valahogy a történet nekem elnagyolt, néhol elsietett, persze kerek egészet alkot, de mégis olyan izzadságszagút. A nagy szomorúságom, hogy a záró epizódban Jody és Tommy már végképp háttérbe szorult, utat engedve Abby totál kretén naplójának. El tudom hinni, hogy sokaknak ő a kedvenc, de nekem valahogy ő nem adja. Persze még mindig jókat derülök az emosok, gothok, punkok, vámpírfanok kifigurázásán, azonban ebből a szempontból szerintem Jared, Abby homokos haverja sokkal viccesebb. Ebben a részben mintha már a Császár is nagyon megöregedett volna, az Állatok pedig szintén csak biodíszlet. Akik szerintem a Csak egy harapást elvitték a hátukon, az Cavuto és Rivera nyomozók. A flúgos páros mellett a trilógia lezárása nagyon jóra sikerült. Happy end is meg nem is. Így kell ezt csinálni.

Összességében a három kötetről elmondhatom, hogy egy percet sem bántam meg az olvasásukból szánt percekből, és Christopher Moore megmentette számomra a vámpírok becsületét. Emellett még mindig áll az a megállapításom, hogy aki nem tud Moore groteszk, abszurd, idióta történetein nevetni, mosolyogni, az egy sótlan, unott, életképtelen semmirekellő.:)

Ezúton is köszönet az Agave kiadónak, és bízok benne, hogy van még elég Moore muníció a tarsolyukban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr312606905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása