"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Sebastian Fitzek - A terápia

2010. január 27. - Makranczos

Viktor Lorenz, híres berlini pszichiáter lánya nyomtalanul eltűnik. Négy évvel később az apa visszavonul vidéki nyaralójukba, hogy véglegesen feldolgozza a történteket, mégnem egy ismeretlen nő a segítségét kéri, hogy kezeleje a skizofréniáját. Anna tévképzeteiben a doktor lányához hasonló kislány szerepel, lavinát indítva el ezzel mindkettejük életében.

Hát mit ne mondjak, elég beteg egy könyv. Nagyjából a 17. oldal után sejtettem a végkifejletet, és végre félig meddig igazam is lett. Sajnos többször találtam következetlenséget a főhős cselekedeteiben, bár így utólag persze kicsit elnézőbb vagyok. Furcsa érzés, ugyanis pont az nem teccik  a mű végeztével, amit a legjobbnak tartottam közben. Vagyis a mennyiség. Amilyen jó volt olvasni, hogy pörög ezerrel a cselekmény, utólag olyannyira vágyok több részletre, pszichológiai diagnózisokra, részletezésre. Bár lehet, hogy így  tömören hozza meg a sokak által elvárt hatást. Mindenesetre kellemes kis hétköznapi borzongásra, és minimális pszichológiai különórára vágyóknak szeretettel ajánlom.

Ui.: Érdemes az utolsó előtti bekezdés, és a cím kapcsolatát értelmezni, sztem nagyon ütős. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr571707331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása