"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Donald James - A jövendőmondó

2010. január 18. - Makranczos

A Monstrumban megismert Konsztantyin Vadim felügyelő visszatér feleségével Murmanszkba. Az idilli kép megtörik, amikor Natália nyomtalanul eltűnik, és Vadimnak segítségül kell hívnia korábbi társát, Dronszkijt; Roy Rolkint, valamint az orosz legendák és mítoszok sötét világát.

Donald James ezúttal sem egyszerű krimit tett le az asztalra. Szó van itt korrupcióról, választásokról, gyerekkereskedelemről, munkatáborokról, és mindezek hibátlan egyvelegéről. Alapvetően más mint a Monstrum; Vadim már rutinosabb nyomozó, talán kevesebbet is iszik, és még a macskával is elnézőbb. El is kerülném az összehasonlítást, ugyanis a főbb szereplőkön kívül nem sok hansonlóság van. Szerintem ugyanolyan jó mint az első rész. A történet mellett kaptam egy újabb Oroszország-imázst, ami számomra még mindig pozitív. Mindenki olvassa el aki szereti a műfajok feszegetését.

Hamarosan kezdem a trilógia befejező részét, a Vadim-ot. Ilyen előzmények után abban sem csalódhatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr881680906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása