"Lelke van itt minden könyvnek, minden kötetnek, amit látsz. Ott él bennük az írójuk lelke, és mindenkié, aki valaha is olvasta, élt, vagy álmodott velük."

READING IS SEXY

READING IS SEXY

Lawrence Block - Nyolcmillió halál

2009. december 27. - Makranczos

Pályafutásom első Lawrence Block könyvének a Nyolcmillió halált választottam, amely a Matt Scudder sorozat ötödik darabja. A történet szerint egy luxusprosti keresi fel kedvenc kocsmájában a régi zsarut, jelenlegi magánnyomozót, hogy segítsen neki kiszállni a buliból, hogy új életet kezdhessen. Másnap reggelre a nőt brutálisan megölik, és ezután maga a strici kéri fel Scuddert, hogy találja meg a gyilkost. Fontos adalék a történethez, hogy főhősünk alkoholproblémákkal küzd, így betekintést nyerhetünk New York anonim alkoholistáinak hétköznapjaiba is.

Bevallom őszintén, többre számítottam. A történetvezetéssel nem volt problémám, a főszereplő is nagyon bejött, a mellékszereplők is jól megírtak voltak. De nekem valahogy akkor sem oké. A történet túl gyorsan lett lezárva, szinte rohanva, és elmaradt a krimiknél számomra elvárt csavar, és meglepődés. Mindemelett túlirtnak is érzem a könyvet. Túl sok benne az anonim dolog, és az üresjárat. Nem zakatol úgy ahogy kellene. Nem ezt a könyvet fogom valószínűleg a legtöbbször újraolvasni, pedig én nagyon bíztam benne.

Mindenképpen adni fogok még esélyt Lawrence Blocknak, csak nem tudom, hogy az melyik sorozatának, melyik darabja legyen!?

A bejegyzés trackback címe:

https://adamolvas.blog.hu/api/trackback/id/tr931625812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása